keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Houkutus sarjakuvasovitus osa 1 (2010)

Alkuperäinen nimi: Twilight: The Graphic Novel - Vol. I (2010)
Tarina: Stephenie Meyer
Kuvitus ja sovitus: Young Kim
Kustantaja: WSOY

Kuvaus:
Mistä kaikki alkoi...

Nuoren Bella Swanin ja vampyyri Edward Cullenin rakkaustarina saa tuoreet kasvot korealaistaiteilija Young Kimin kynästä. Sarjakuva on tyylikäs sekoitus aasialaista ja länsimaista kuvakieltä, ja sen tarina etenee suorina sitaatteina ja dialogina Stephenie Meyerin esikoisromaanista Houkutus. Kirja on jaettu kahteen albumiin, joista ensimmäinen ilmestyy suomeksi heinäkuussa 2010.

"Young on tehnyt uskomattoman työn muuttaessaan kirjoittamani sanat kauniiksi kuviksi. Sekä henkilöhahmot että kuvamaailma muistuttavat kovasti sitä, minkälaiseksi itse kuvittelin sen kirjoittaessani sarjaa", Meyer hehkuttaa sarjakuvasovitusta, jonka luomisessa toimi itse aktiivisesti.
Mitä mieltä:
Tykkäsin. Pidin kovasti Young Kim:in piirroksista. Sovitus on myös mielestäni onnistunut ja tästä sarjakuva versiosta on esimerkiksi jätetty pois huomattava osa siitä, mikä kirjoissa saa ärsyyntymään :) Tarina ei etene ihan prikulleen samalla tavalla, kuin kirjass vaan muutamia tapahtumia ja paikkoja on ikäänkuin yhdistelty, mikä ei ole ollenkaan huono juttu. Näin tähän sarjikseen on saatu kivaa raikkautta ja myöskin mahtumaan enemmän juuri niitä tärkeitä juttuja, jotka ehdottomasti täytyy kertoa.
Seuraavaa osaa odotellaan tyttären kanssa yhtä innokkaasti :)

1 kommentti:

Nafisan kirjoitti...

Aloitin kirjan eilen illalla ja sain sen äsken loppuun. Olipas hyvin kauniisti piirretty! Edward näytti todella komelata, mutta bella oli ehkä liiankin virheettömän näköinen, minun mielikuvieni perusteella hän oli vähän luonnollisempi. Mutta silti loistava sarjakuva sovellus kaiken kaikkiaan.