maanantai 23. toukokuuta 2011

10 klassikkoa

Tarkoituksenani on ollut lukea klassikoita enemmän, joten päätin osallistua tähän Lumikin luetut blogista bongaamaani 10 klassikkoa haasteeseen. En kuitenkaan aio tehdä haasteesta itselleni turhan vaikeaa esimerkiksi valitsemalla luettavakseni vain ja ainoastaan mielettömiä järkäle klassikoita :) Varsinkaan kun lukuaikaa on sinne vuoden loppuun saakka. Seuraavat 10 kirjaa ajattelin sisällyttää tähän haasteeseen. Kahta lukuunottamatta nämä kirjat löytyvätkin omasta hyllystä tai lasten hyllyistä, joten on ollut jokatapauksessa tarkoitus lukea ne vielä joskus.

1. Antoine de Saint-Exupéry: Pikku Prinssi
2. Lewis Carroll: Liisan seikkailut ihmemaassa
3. Truman Capote: Aamiainen Tiffanylla
4. Margaret Mitchell: Tuulen viemää
5. A.A. Milne: Nalle Puh
6. Leo Tolstoi: Anna Karenina
7. Tove Jansson: Muumipeikko ja pyrstötähti
8. L.M. Montgomery: Annan nuoruusvuodet
9. Ernest Hemingway: Vanhus ja meri
10. Johanna Sinisalo: Ennen päivänlaskua ei voi

4 kommenttia:

Saraseeeni kirjoitti...

Pikku Prinssi on todella suloinen kirja : ) Ja tsemppiä varsikin Tuulen viemään, olen aloitellut sitä joskus, mutta jumahdin aika alkupäähän.. se on kuitenkin ikuisuustavoitteeni, samoin kuin Anna Karenina : )

Myös Annan nuoruusvuodet on hellyttävä ja suloinen kirja Annan kaikkine kommervenkkeineen : D

narseska kirjoitti...

Kuulostaa hauskalta haasteelta :) Tuulen Viemää on miulle jo tuttu, luin sen joskus yläasteikäsenä. Oot sie muuten tehny uuden taustan tänne? Näyttää jotenkin erilaiselta ja hienolta :) Mie en osaa noita taustoja ite oikein tehä, joten itellä on käytössä jotain bloggerin omia standardeja.

Goldielai kirjoitti...

Saraseeeni: Täytyy ottaa nuo paksuimmat eli Tuulen viemää ja Anna Karenina nyt kesä tavoitteiksi ja jätää noita muita syksylle. Silloin olen taas koulussa niin ei ehkä pysty paneutumaan noihin edellä mainittuihin :))

Narseska: Tämä pohja on myös ihan valmis bloggerin pohja, ainoo mitä olen muuttanut on nuo otsikko ym tekstit, kun noita tekstivaihtoehtoja on näköjään tullut niin kivasti lisää :)Varsinkin tuo kaunokirjoitus on kiva <3

narseska kirjoitti...

Ahaa.. :D Pitäs vissiin katella joskus vähän tarkemmin mitä kaikkia vaihtoehtoja tuolla on. Tuli nyt muuten mieleen, että miulla on kans tuo Anna Karenina luettavana..ollut jo pitkään. Miul on se kahtena kirjana luettavana, ja ekan osan oon saanut luettuu jo, toinen aika alussa menossa :)Tähän mennes oon kyllä tykänny. Jos sais noita koulukiireitä vähemmälle nii ehtis taas lukee sitäkin eteenpäin.