Vanhat keskeneräiset haasteet

10 Klassikkoa

Tarkoituksenani on ollut lukea klassikoita enemmän, joten päätin osallistua tähän Lumikin luetut blogista bongaamaani 10 klassikkoa haasteeseen. En kuitenkaan aio tehdä haasteesta itselleni turhan vaikeaa esimerkiksi valitsemalla luettavakseni vain ja ainoastaan mielettömiä järkäle klassikoita :) Varsinkaan kun lukuaikaa on sinne vuoden loppuun saakka. Seuraavat 10 kirjaa ajattelin sisällyttää tähän haasteeseen. Kahta lukuunottamatta nämä kirjat löytyvätkin omasta hyllystä tai lasten hyllyistä, joten on ollut jokatapauksessa tarkoitus lukea ne vielä joskus.

1. Antoine de Saint-Exupéry: Pikku Prinssi
2. Lewis Carroll: Liisan seikkailut ihmemaassa
3. Truman Capote: Aamiainen Tiffanylla
4. Margaret Mitchell: Tuulen viemää
5. A.A. Milne: Nalle Puh
6. Leo Tolstoi: Anna Karenina (kesken)
7. Tove Jansson: Muumipeikko ja pyrstötähti
8. L.M. Montgomery: Annan nuoruusvuodet
9. Ernest Hemingway: Vanhus ja meri
10. Johanna Sinisalo: Ennen päivänlaskua ei voi
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Nostalgian jäljillä
"Nyt lähdetään nostalgian jäljille ja tartutaan rohkeasti joihinkin vanhoihin suosikkikirjoihin, katsotaan onko aika kullannut muistot vai säilyttääkö vanha suosikki edelleen asemansa muiden vertaistensa joukossa? Haaste kuuluu siis näin: 

Valitse vähintään kolme sellaista kirjaa, jotka ovat aikanaan tehneet sinuun niin vahvan vaikutuksen, että edelleenkin muistelet kirjoja kaihoten ja saatat jopa nimetä ne lempikirjoja kysyttäessä. 

Kirjojen lukemisesta täytyy olla vähintään viisi vuotta aikaa, mielellään toki enemmänkin. Mutta koska blogini lukijakunta on iältään uskoakseni kaikkea noin 20-60 vuoden väliltä, ei tuo raja voi siksi olla esimerkiksi 10 vuotta, vaikka sitä alunperin ajattelinkin.

Lukuaikaa on vuoden loppuun asti."

Tämä on ensimmäinen varsinainen haaste johon osallistun. Muutoinkin on ollut mielessä jo kauemman aikaa lukea muutamia suosikki kirjoja uudelleen ja katsoa, miten ne ovat kestäneet aikaa, joten nämä kirjat aion tämän haasteen puitteissa kerrata läpi:
* Charlotte Bronte: Kotiopettajattaren romaani (luettu noin 17v sitten)
* Wilbur Smith: Joen jumala (luettu ainakin yli 5v sitten)
* Nicholas Evans: Hevoskuiskaaja (luettu noin 17v sitten)