sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Nostalgian jäljillä

 
"Nyt lähdetään nostalgian jäljille ja tartutaan rohkeasti joihinkin vanhoihin suosikkikirjoihin, katsotaan onko aika kullannut muistot vai säilyttääkö vanha suosikki edelleen asemansa muiden vertaistensa joukossa? Haaste kuuluu siis näin: 

Valitse vähintään kolme sellaista kirjaa, jotka ovat aikanaan tehneet sinuun niin vahvan vaikutuksen, että edelleenkin muistelet kirjoja kaihoten ja saatat jopa nimetä ne lempikirjoja kysyttäessä. 

Kirjojen lukemisesta täytyy olla vähintään viisi vuotta aikaa, mielellään toki enemmänkin. Mutta koska blogini lukijakunta on iältään uskoakseni kaikkea noin 20-60 vuoden väliltä, ei tuo raja voi siksi olla esimerkiksi 10 vuotta, vaikka sitä alunperin ajattelinkin.

Lukuaikaa on vuoden loppuun asti."

Tämä on ensimmäinen varsinainen haaste johon osallistun. Muutoinkin on ollut mielessä jo kauemman aikaa lukea muutamia suosikki kirjoja uudelleen ja katsoa, miten ne ovat kestäneet aikaa, joten nämä kirjat aion tämän haasteen puitteissa kerrata läpi:
* Charlotte Bronte: Kotiopettajattaren romaani (luettu noin 17v sitten)
* Wilbur Smith: Joen jumala (luettu ainakin yli 5v sitten)
* Nicholas Evans: Hevoskuiskaaja (luettu noin 17v sitten)

1 kommentti:

Susa kirjoitti...

Kiva kun lähdit haasteeseen matkaan! Tuon Kotiopettajattaren romaanin minäkin aion uudestaan lukeaa haasteen tiimoilta ;)