torstai 26. toukokuuta 2011

Antoine De Saint-Exupéry: Pikku Prinssi (1951, 2001)

Alkuperäinen nimi: Le Petit Prince (1946)
Kustantaja: Gummerus
Sivuja: 93s

Takakansi:
"Olen siis elänyt yksin, vailla ketään, jonka kanssa todella voisin keskustella, kunnes kuusi vuotta sitten jouduin tekemään hätälaskun Saharan erämaahan. Moottoriini oli tullut jotain vikaa. Ja koska minun mukanani ei ollut mekaanikkoa eikä matkustajia, rupesin aivan yksin yrittämään vaikealta näyttävää korjausta. Se oli minulle kysymys elämästä tai kuolemasta: mukanani oli juomavettä tuskin viikoksi.
Ensimmäisenä iltana nukahdin hiekalle tuhannen kilometrin päässä lähimmiltä asutuilta seuduilta. Olin yksinäisempi kuin haaksirikkoinen lautallaan keskellä valtamerta. Voitte siis kuvitellahämmästykseni, kun aamunkoitossa hupaisa pieni ääni herätti minut. Se sanoi: 
- Ole hyvä ja piirrä minulle lammas!"

Mitä mieltä:
Ei kai tästä voi olla pitämättä. Eikä tästä oikein voi sanoa mitään, mitä ei olisi jo sanottu.
 
"- Ei voi tuntea muuta kuin sen, minkä itse on kesyttänyt, kettu sanoi. Ihmisillä ei ole enää aikaa tuntea mitään. He ostavat kaupoista valmiiksi tehtyjä tavaroita. Mutta kun kaupoissa ei myydä ystäviä, niin ei ihmisillä enää niitä ole. Kesytä minut, jos kerran haluat ystävän!"

2 kommenttia:

Aura kirjoitti...

Ihana, rakas Pikku Prinssi. Ostin juuri viime viikolla sen englannin kielisenä ja aloin lukea sitä itse, ja suomenkielistä versiota tytölleni. Ajankohtainen postauksesi kolahti. :)

Pienen mökin emäntä kirjoitti...

Moi, olen ensivierailulla blogissasi, jonka löysin oman blogini tilastojen "liikenteen lähteistä". Kiitos blogini linkityksestä, minäkin linkitän sinut blogilistalleni, kunhan pääsen läppärille paremmalla ajalla :).

Pikku prinssi on iki-ihana!