torstai 10. maaliskuuta 2011

Danielle Trussoni: Enkelioppi (2011)

Alkuperäinen nimi: Angelology (2010)
Kustantaja: Tammi
Sivuja: 500s

Takakansi:
Sisar Evangeline on asunut Pyhän Rosan luostarissa nuoresta tytöstä lähtien. Kun Evangeline on 23-vuotias, hänelle alkaa valjeta totuus omasta perheestään, siitä miksi hänet on tuotu nunnien luo turvaan sekä salaisuuksista, joita luostari pitää sisällään.

Iäkäs nunna nimeltä Celestine kertoo Evangelinelle nuoruudestaan Pariisissa ja enkeliopinnoistaan yhdessä Evangelinen isoäidin Gabriellan kanssa. Enkelitutkijat tietävät, että keskuudessamme elää enkeleiden ja ihmisten jälkeläisiä, nefileitä, yliluonnollisen kauniita ja pitkiä olentoja, joita on varhaisissa kirjoituksissa kutsuttu myös jättiläisiksi. Nefilit ovat vetovoimaisia mutta kylmiä olentoja, jotka haluavat nujertaa inhimillisen hyvyyden maailmasta. Enkelitutkijoiden tehtävänä taas on pyrkiä kukistamaan nefilit.

Evangelinen vanhemmat ja isoäiti ovat kuuluneet enkelitutkijoiden sisäpiiriin, ja Evangelinenkin kohtalo näyttää olevan ennalta määrätty: luostarielämä saa jäädä, kun edessä on kiihkeä taistelu pimeitä voimia vastaan.

Mitä mieltä:
Aivan l o i s t a v a ! Ihanan isokokoinen kirja ensinnäkin. Ja itse tarina oli mannaa sielulleni. Rakastan tällaista eeppistä fantasiaa ja langenneet enkelit ovat minulle uusi juttu, joten tämä oli virkistävän tuorettakin luettavaa. En ihan muista, mitä kautta tämän kirjan olemassa olo minulle selvisi, mutta kirjan nimi kiinnitti ensin huomioni jonka jälkeen Adlibrikseltä kävin lukemassa esittelytekstin ja kirja lähti saman tien varaukseen. 
Lukukokemus oli upea. Tiesin heti alkusivuilla jo, että tämä tulee nousemaan suosikkikirjojeni listalle. Istuin, luin ja huokailin :) Todella nopea luettava ja tapahtumat etenivät sujuvasti. Kirjan loppupuolella koin pienen järkytyksen hetken vaikka osasin tiettyä tapahtumaa jo odottaakin, mutta silti.
Jään odottelemaan jatko-osaa, toivottavasti se ilmestyy pian :)

Ei kommentteja: