sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Anna Godbersen: Huumaa (2010)

Alkuperäinen nimi: The Luxe (2007)
Kustantaja: Karisto
Sivuja: 471s

Takakansi:
Loisteliaisiin pukuihin pukeutuneita suloisia nuoria naisia juhlimassa aamunkoittoon saakka, vastustamattomia nuoria miehiä joilla on viekoitteleva hymy ja vaaralliset aikeet, valkeita valheita, synkkiä salaisuuksia ja skandaalinkäryisiä parisuhteita. Tällainen on Manhattan vuonna 1899...

Elizabeth ja Diana Holland hallitsevat Manhattanin seurapiirejä. Mutta kun tytöille valkenee, että perheen asema on kaikkea muuta kuin vakaa, jokainen ulkopuolinen muodostaa äkkiä uhan heidän kultaiselle tulevaisuudelleen. Tyyni ja hillitty Elizabeth ja huikentelevainen Diana oppivat luovimaan yhteiskunnallisen aseman asettamien velvoitteiden ja tunnemyllerrysten ristiaallokossa - kumpikin omalla tavallaan.

Anna Godbersenin esikoisromaani on täynnä hurmaavia hupsutuksia. Se on loiston ja petollisuuden maailmaan sijoittuva yltäkylläinen tarina viattomuuden aikakaudesta, joka oli kaikkea muuta kuin viaton.
Mitä mieltä:
Tämän kirjan kansikuva houkutteli minua kirjastossa pariinkiin otteeseen ja vihdoinkin sitten taivuin kurkistamaan, mitä takakansi sanoi. Sen seurauksena kiikutin kirjan kotiin ja ihastuin kyllä täysillä! Mieleeni tuli Tv sarja Gossip Girl, mutta kirjan taoahtumat vain sijoittuvat ihan tuonne 1800-luvun lopulle eivätkä 2000-luvulle. Kiellettyä rakkautta, kateutta, glamouria, pakko avioliitto, juonittelua... todellakin viihdyttävää :) Lennähti suosikki kirjojen listalle oitis. 

Ei kommentteja: