lauantai 5. maaliskuuta 2011

Anne Holt: Presidentin salaisuus (2007)

Alkuperäinen nimi: Presidents valg (2006)
Kustantaja: Gummerus
Sivuja: 418s

Takakansi:
Kuinka joku voi kadota oslolaisesta hotellihuoneesta ilman että ovia tai ikkunoita on avattu? Eritoten, kun kyseessä oleva henkilö on Helen Bentley, Yhdysvaltain ensimmäinen naispresidentti.

Koko maailma pidättää hengitystään Norjan poliisin etsiessä kadonnutta presidenttiä yhdessä amerikkalaisten kollegojensa kanssa. Myös Inger Johanne Vik, FBI:n kouluttama psykologi, siirtyy äitiyslomaltaan presidenttijahtiin miehensä komisario Yngvar Stubøn rinnalle. Tutkimuksia mutkistaa se, että Yhdysvaltain poliisijoukkoja johtaa Inger Johannen entinen heila Warren Scifford. Kolmikon selvittäessä tulehtuneita välejään presidentti Bentleyn aika alkaa käydä vähiin.

Trillerijuonen rinnalla Holt piirtää moniulotteista henkilökuvaa synkkää salaisuutta hautovasta naispresidentistä, kaappauksen suunnitelleista henkilöistä sekä tavallisista poliisimiehistä ja -naisista.

Tarinan loppuratkaisu on juuri niin hätkäyttävä kuin Pohjoismaiden dekkarikuningattarelta voi odottaakin.
Mitä mieltä:
Muistelen tämän olleen ihan yhtä viihdyttävä, kuin aiemmatkin lukemani Inger Johanne Vik dekkarit. Pidän kyseisestä henkilöhahmosta paljon, joten seuraavia osia odotellessa. Jännää oli muuten se, että kirjassa esiintyi Holt:in toisen kirjasarjan päätähti, josta minulla ei ole aiempaa kokemusta kuin yhden ainoan kirjan verran.

Ei kommentteja: