perjantai 3. kesäkuuta 2011

3. Päivä: Your favourite series

Lemppari kirjasarjani. Hmm. Nyt, kun se pitää oikeasti valita, eipä olekaan helppoa. Tähänkin kohtaan voisin laittaa useamman sarjan, mutta jos yksi nyt on pakko valita niin:

Garth Nix:in Vanha valtakunta -sarja

 "Kuka puolustaa eläviä, kun vainajat nousevat?"

Löysin tämän sarjan ensimmäisen osan kirjastostamme nuorten aikuisten osastolta joitakin vuosia sitten. Olen sarjan lukenut, ennenkuin aloin listaamaan lukemiani kirjoja eli ennen vuotta 2007. Kirjaston hyllyllä huomioni kiinnittyi mielenkiintoiseen kirjan nimeen "Sabriel". Takakannen luettuaini kirja lähti mukaani ja muistan lukeneeni sen vauhdilla. Seuraava osa saattoi olla juuri ilmestynyt, mutta kolmatta osaa jouduinkin sitten odottelemaan ennenkuin sain tarinalle päätöksen.

Tässä sarjassa taikuus syntyy riimu merkkien avulla. Seitsemän maagista kelloa saattavat vainajat lepoon, mutta voivat myös herättää heitä ja tuoda takaisin Kuolemasta. Vapaa taikuus, joka on villiä ja saattaa olla pahaakin, kahlittuna kissan hahmoon.
Henkilöhahmot ovat ihania. Sabriel, Lirael, Mogget, Kuriton Koira...

Voi, kun pääsisin joskus vierailemaan Clayrien kirjastoon, jossa Lirael työskenteli kirjastoapulaisena!

2 kommenttia:

Nafisan kirjoitti...

Tämä on kyllä aivan ihana sarja. Sain joitakin vuosia sitten siskonikin lukemaan nämä kun olin itse pitänyt niin paljon. Molemmat faneiksi nykyään lukeudumme. Harmi vaan kun jatko-osaa saa odottaa (2013 Clariel: The Lost Abhorsen). Pitäisi lukea ne muutkin kirjoittajan julkaistut teokset, mutta kun niitä ei tunnuta suomeksi käännettävän.

Goldielai kirjoitti...

Ai sieltä on tulossa lisää kirjoja tähän sarjaan. Luulin tätä trilogiaksi nimittäin. Hieno juttu! :) Toivottavasti tuo uusi osa tätä sarjaa julkaistaan myös suomeksi.