maanantai 23. toukokuuta 2011

Lars Kepler: Hypnotisoija (2010)

Alkuperäinen nimi: Hypnotisören (2009)
Kustantaja: Tammi
Sivuja: 608s

Takakansi:
Urheilukentän pukuhuoneesta Tumbasta, Tukholman läheltä, löytyy kauhistuttavasti surmattu mies. Myöhemmin miehen puoliso ja tytär löytyvät yhtä lailla raa'asti silvottuina perheen rivitalosta. Perheen poika Josef löytyy elossa, vaikeasti haavoittuneena.

Rikoskomisario Joona Linna päättelee, että tarkoitusoli surmata koko perhe. Kun Linna saa tietää, että elossa on vielä yksi perheenjäsen, tytär, hän aikoo käyttää kaikki keinot löytääkseen tämän ennen murhaajaa.

Josef häälyy tajuttomuuden rajoilla, ja nopeuttaakseen tutkimuksia Linna pyytää traumoihin erikoistunutta lääkäriä Erik MariaBarkia hypnotisoimaan pojan. Tämä suostuu, vaikka on julkisesti vannonut ettei hypnotisoisienää ketään. Näin Bark joutuu itse poikansa kanssa yllättävästi mukaan rikosten ketjuun.
Mitä mieltä:
Vauhdikas. Nopeasti luettava. Jännittävä. Yllättävä. 
Hypnoosi kuvaukset olivat mielenkiintoisia. Samaten kirjan yllättävyys, minä en ainakaan osannut odottaa läheskään kaikkia tapahtumia tulevaksi. Pidin kirjan päähenkilöstä, Joona Linnasta, vaikka en ymmärtänytkään, miksi hän aina halusi tehdä selväksi olleensa oikeassa. 
Pidän jännäreistä, jotka oikeasti pitävät otteessaan ja sen kriteerin tämä kirja täytti mennen tullen. Aion lukea Lars Keplerin seuraavankin opuksen, joka onkin jo ilmestynyt.

1 kommentti:

Susa kirjoitti...

Minäkin pidin tästä tosi paljon! Tavallaan oli jännä, kun meni kaksi tarinaa rinnakkain, niin jossain vaiheessa melkein unohti toiset juonikuviot kun ne taas vahvemmin palasivat tarinaan. Tosi jännittävä ja yllättäväkin!