tiistai 29. maaliskuuta 2011

Sara Gruen: Vettä elefanteille (2008)

Alkuperäinen nimi: Water for Elephants (2006)
Kustantaja: Bazar
Sivuja: 366s

Takakansi:
 Vettä elefanteille on lämminhenkinen romaani ystävyydestä, vanhuudesta ja kiehtovista ihmiskohtaloista.

Yhdeksänkymmenvuotias Jacob Jankowski inhoaa omaa raihnaisuuttaan ja elämäänsä vanhainkodissa. Päivät kuluvat samanlaisina, kunnes lähistölle saapuu kiertävä sirkus. Menneisyyden muistot valtaavat elävinä Jacobin mielen.

Jacob on 23-vuotias eläinlääketieteen opiskelija, kun hänen vanhempansa kuolevat auto-onnettomuudessa. 1930-luvun Amerikassa on suuri lama. Jacobin täytyy itse alkaa tienata elantonsa. Sattumalta hän päätyy junaan, joka kuuluu kiertävälle sirkusseurueelle. Tästä alkaa Jacobin uusi elämä, johon kuuluu uusia ystäviä, loistetta ja tuskaa, rakkautta ja intohimoa. Sirkus on lumoava, mutta sisäisen hierarkiansa vuoksi myös armoton paikka, johon ei ole välttämättä helppo sopeutua. Pikkuhiljaa Jacob kotiutuu. Hän tutustuu sirkuksen kauniiseen tähtiesiintyjään Marlenaan ja tämän aviomieheen, äkkipikaiseen eläintenkesyttäjään Augustiin. Hän rakastuu Marlenaan, mutta joutuu pitämään tunteensa kurissa. Vähitellen kolmikon välille syntyy side, kun he yrittävät saada sirkuksen uuden tulokkaan, oikukkaan Rosie-norsun esiintymään.
Mitä mieltä:
Oih! Taas yksi uusi kirja suosikki listalle! Tämä oli niin ihana tarina, että en meinannut malttaa kirjaa käsistä laskea. Perheen äitinä ja opiskelijana niin on kuitenkin pakko tehdä. Tarina kulki mukavasti kahdessa eri ajassa ja kirjan loppu sai kyllä kyyneleet silmiini. Ihanaa :)

Ei kommentteja: