perjantai 19. joulukuuta 2008

Kathy Reichs: Luita myöten (2007)

Alkuperäinen nimi: Bare Bones (2003)
Kustantaja: WSOY
Sivuja: 308s
Takakansi:
On kihisevän kuuma kesä Charlottessa, Pohjois-Carolinassa. Tempe Brennan on lähdössä pitkästä aikaa lomalle, kun syrjäiseltä maatilalta löytyy hätkähdyttävä luukätkö. Luut näyttäisivät ensi silmäyksellä kuuluvan eläimelle, mutta Tempe järkyttyy saatuaan tulokset laboratoriosta. Tilanne mutkistuu entisestään, kun samana päivänä pienlentokone syöksyy maahan ja Tempe kutsutaan paikalle tutkimaan onnettomuuden hiiltyneitä jäännöksiä.
Oliko onnettomuus lentäjän syytä? Mitä on outo aine, joka peittää ruumiit? Tempe joutuu syventymään kauhistuttaviin tapauksiin, jotka ilmaantuvat pahimpaan mahdolliseen aikaan - juuri kun hänen on tehtävä tärkeä päätös omassa elämässään. Uskaltaako hän seurata sydämensä ääntä? Näitä punnitessaan vimmainen tutkijanainen sukeltaa yhä syvemmälle luiden arvoitukseen. Samaan aikaan joku seuraa häntä. Onko Tempe Brennan eksynyt liian lähelle peiteltyä totuutta?
Kansainvälinen bestseller-kirjailija Kathy Reichs on iskevän ja todenmakuisen jännityksen mestari. Terävä ja sympaattinen tutkijanainen Temperance "Tempe" Brennan tunnetaan myös tv-sarjasta Bones, joka pohjautuu Reichsin kirjoihin.

Ei kommentteja: