torstai 15. syyskuuta 2011

Camilla Läckberg: Jääprinsessa (2006, 2011)

Alkuperäinen nimi: Isprinsessan (2004)
Kustantaja: Schildts Kustannus Oy
Sivuja: 357s.

Takakansi:

Talo oli autio ja synkkä. Joka nurkasta huokui kylmää. Kylpyammeen pintaan oli ehtinyt muodostua ohut jääkuori. Naisen iho oli alkanut sinertää. Miehen mielestä hän näytti aivan prinsessalta maatessaan siinä ammeessa. Jääprinsessalta.

Vanhaan kotikaupunkiinsa palaava Erica joutuu kohtaamaan lapsuutensa uudestaan, kun ystävä kahdenkymmenen vuoden takaa, säkenöivä Alexandra, löytyy kuolleena tyhjillään olevan talon kylpyammeesta. Vuodet ovat vieneet Ericaa ja Alexia eri suuntiin; toisesta on tullut tukholmalainen kirjallisuudentutkija ja toisesta tuli menestyksekäs göteborgilainen taidegalleristi. Kuinka kaikkia ihmisiä puoleensa vetänyt, valovoimainen kaunotar olisi voinut tehdä näin rivon itsemurhan? Kenties hänen elämässään oli sittenkin ollut jotakin pahasti
pielessä. Erican vaistot vievät hänet keskelle salaisuuksien vyyhtiä. Tutussa ympäristössä kaikki onkin pian aivan vierasta ja outoa.

Mitä mieltä:

Läckberg roikkui "kirjailijoita, joiden kirjoihin haluan tutustua" -listalla jonkin aikaa. Kesällä sitten tilasin AdLibrikselta hänen ensimmäisen dekkarinsa pokkarina ja Elokussa taisi olla, kun sen luin. Olin kuullut hänen kirjoistaan vain hyviä ja jopa ylistäviä kommentteja ja pokkarin luettuani totesin, että voin hyvin liittyä tähän ylistyslauluun. Kirja piti todella hyvin otteessaan ja lukemisessa ei montaa iltaa tuhraantunut. Pidin myös kovasti siitä, että kirjan henkilöhahmojen muutakin, kuin rikostutkimuksiin liittyvää elämää, kuvailtiin paljon. Pidän dekkareista, joissa keskitytään myös henkilöhahmojen ihmissuhteisiin, ongelmiin sun muuhun sellaiseen.

Seuraava Läckberg pokkari odottelee jo yöpöydällä ja on yksi ehdokkaista lähtemään mukaan Maltan reissulle. Olen päättänyt ottaa yhden kirjan mukaan ja ostaa sieltä sitten hieman lisää luettavaa, jos tarvetta ilmenee :)

1 kommentti:

Sonja kirjoitti...

tämä oli hyvä kirja läckbergiltä, mutta kivenhakkaaja ja saarnaaja ovat aivan loistavia. odotapas kun pääset niitä lukemaan!:) minun on vaikea uskoa, että kirjailijalta voisi tulla enää hyytävämpiä tarinoita kuin mitä hän on noihin kahteen saanut ammennettua. mutta toivossa on hyvä elää...