perjantai 10. kesäkuuta 2011

Juanjo Guoarnido & Juan Diaz Canales: Blacsad - Kissa varjoisilta kujilta (2006)

Alkuperäinen nimi: Quelque part entre les ombres (2000)
Sivuja: 48s
Kustantaja: Arktinen Banaani

Takakansi:
"Joskus minusta tuntuu, että toimistoni sijaan olen saapunut jonkin menneen sivilisaation raunioihin. Syynä ei ole siellä vallitseva sekasorto, vaan pikemminkin se, että kaikki muistuttaa minua siitä sivistyneestä olennosta, joka joskus olin."

Yksityisetsivä John Blacksad seikkailee politiikan, film noirin ja kauniiden naisten kiemuroissa 1940-luvun lopun Ameriikassa. Juan Diaz Canales ja Juanjo Guarnidon kovaksikeitetty dekkarisarja Blacksad palkittiin parhaana albumisarjana Ranskassa, Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla 2006.

Mitä mieltä:
Olen tutustunut Blacksadiin jo joitakin vuosia sitten sukulaistytön suosituksesta. Ihastuin Blacksad sarjaan ikihyviksi :) Itsessään jo piirrokset miellyttävät silmääni todella paljon ja Blacksadin hahmo todella on sitä mitä kunnon dekkarihahmolta odotankin. Jollakin tapaa karkea ja kovia kokenut, mutta silti siellä karvojen alla sykkii oikeudenmukainen ja lämmin sydän.
Pidän piirroshahmoista paljon myös siksi, että ne ovat ns eläin-ihmisiä eli kasvojenpiirteet ovat eri eläimiltä, mutta ei näillä tassuja ole vaan ihan kädet ja jalat ja käyttävät vaatteita :)

Ei kommentteja: