torstai 9. kesäkuuta 2011

9. Päivä: A book you thought you wouldn’t like but ended up loving

Kirja, josta en luullut pitäväni, mutta jota päädyin rakastamaan.

Taas pisti pahan. Olen päätynyt rakastamaan niin monia kirjoja, mutta mistähän nyt olisin ensin ajatellut, etten siitä ehkä pitäisi...  No laitetaan tähän:

Charlotte Bronte: Kotiopettajattaren romaani
 Alkuperäinen nimi: Jane Eyre
Kustantaja: Karisto
Sivuja: 541s.

Takakansi:
Kotiopettajattaren romaani on 1800-luvun kuuluisimpia romaaneja, köyhän ja vaatimattoman nuoren naisen ja rikkaan ja tuiman kartanon-herran synkänkaunis rakkaustarina, joka lumoaa yhä uusia lukijapolvia romanttisella kohtalonomaisuudellaan. Se on kertomus orvosta tytöstä, josta kasvoi ulkonaisesti sävyisä ja huomaamaton mutta sisäisesti intohimoinen ja oman aikansa arvoja uhmaava vahva nainen. 

---------------------------------------
Tämän kirjan kanssa minulla kävi niin, että olin sen joskus lainannut kirjastosta ja koittanut sitä lukea, mutta ei ollut oikein innostanut. Sitten, ollessani varmaankin yhdeksännellä luokalla, ystäväni suositteli tätä minulle. Epäröin ja sanoin, että tämän kirja oli minulta jo kertaalleen jäänyt kesken, mutta ystäväni houkuttelemana tartuin kirjaan uudelleen. Epäilyni hävisivät aika vinhaa vauhtia, kun ahmin kirjasta sivun toisensa jälkeen ja muistan sen, että todella päädyin rakastamaan tätä kirjaa. Nyt olenkin valinnut tämän tuonne Nostalgia haasteeseen, sa nähdä vieläkö sitä rakastan vai mitkä ovat tunnelmat uuden lukukerran jälkeen :)

Ei kommentteja: