tiistai 7. kesäkuuta 2011

7. Päivä: Most underrated book

Aliarvostetuin kirja.

Pöh, tässä kohtaa lyö tyhjää ja pahasti. Itse en välitä siitä, onko joku kirja aliarvostettu vai yliarvostettu, joten en kiinnitä tällaisiin asioihin huomiota. Luen mitä haluan enkä välitä, mitä muut lukemisistani ajattelevat :)

Voisin ehkä sanoa, että chick-lit on ainakin ollut turhan aliarvostettua. Tai sanotaan, että sitä ei ole aina osattu arvostaa ja arvioida oikein. Chick-lit on kevyttä ja kuplivaa, mutta sieltä kyllä löytyy myös niitä vakavia ja koskettaviakin teemoja. Olen kiinnittänyt huomiota, että välillä tämän genren kirjoja arvioitaessa niitä verrataan syvälliseen maailmankirjallisuuten, kun minun mielestäni niitä pitäisi arvioida oman genrensä sisällä. Kun luen jostakin chick-lit kirjasta kirjoitetun arvion, jossa sanotaan vaikka että "henkilöhahmot ovat paperinohuita" (tämä viittaus on jostain jäänyt päähäni), mieleni tekee päästää röhönauru. Minun mielestäni ei ole tarkoituskaan, että chick-lit genren henkilöhahmot olisivat jonkin arvostetun klassikko kirjailijan luomien hahmojen veroisia, että niistä löytyisi upottavaa syvyyttä ja tajunnan räjäyttävää upeutta.
Itse kyllä arvioin, ainakin mielessäni, onko lukemani chick-lit mielestäni hyvää vai ei ja vertaan lukemaani jo luettuun chick-litiin, en mihinkään muuhun.

Ei kommentteja: