lauantai 4. kesäkuuta 2011

4. Päivä: Favourite book of your favourite series

Lemppari kirja lemppari sarjasta.

Garth Nix: Sabriel

Alkuperäinen nimi: Sabriel (1995)
Kustantaja: WSOY
Sivuja: 389s.

Takakansi:
Sabrielin isä on kuuluisa manaaja Abhorsen. 18-vuotias Sabriel on itsekin opiskellut taikuutta, tosin tyttökoulun kurssit Ancelstierressa ovat vain turvallista harjoittelua. Sitten Sabriel saa viestin: isä on pahassa pulassa. Sabrielin täytyy ylittää Ancelstierren rajamuuri ja palata kotimaahansa, salaperäiseen Vanhaan valtakuntaan.

Siinä missä muut manaajat ovat kutsuneet kuolleita esiin, Abhorsen on pitänyt heitä levossa. Ilman Abhorsenia vainajien laumat tulvivat elävien keskuuteen imemään näiltä energiaa. Sabrielin on nyt astuttava isänsä saappaisiin. Aivan kuin tämä ei riittäisi, hänellä on perässään Kerrigor, isänkin kohtaloksi koitunut vihollinen.

Sabriel saa avukseen erikoisen kissan nimeltä Mogget. Hänellä on myös seitsemän maagista kelloa, jotka auttavat saattamaan kuolleet takaisin lepoon. Mutta Kerrigor on vahva vihollinen, eikä mahtavimmastakaan sotajoukosta ole vastusta pahuudelle, jolla on puolellaan kuolema. Vainajat marssivat Sabrielia vastaan vääjäämättömällä varmuudella...

”Sabriel on mahtava, fantasiaa jota lukee kuin se olisi täyttä totta.” – Philip Pullman

"Vanhan valtakunnan ja Ancelstierren väliselle rajamuurille oli matkaa vain viitisen kilometriä, mutta se riitti. Ancelstierren puolella näkyi keskipäivän aurinko ja pilvetön taivas. Täällä aurinko jo laski pilvien takana ja äsken oli alkanut tasainen vesisade, joka muuttui rankemmaksi nopeammin kuin teltat saatiin pystyyn."

"Hän ojensi kätensä paijatakseen kissaa ja jähmettyi - sillä kun kissa nykäisi päänsä pystyyn, hän näki sen kaulapannan ja siitä riippuvan pikkuisen kellon. Panta oli tavallista punaista nahkaa, mutta sitä ympäröi kiltaloitsu, joka oli väkevin ja kestävin kahle, minkä Sabriel oli koskaannähnyt tai tuntenut - ja kello oli pikkuinen Saraneth. Kissa ei ollut mikään tavallinen kissa, vaan vapaan taikuuden olento, jolla oli ikiaikuiset voimat." 

1 kommentti:

Nafisan kirjoitti...

Minäkin nostin tämän kirjan esille omassa 30 päivän haasteessani. On vaan niin hyviä!