sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Siri Hustvedt: Kaikki mitä rakastin (2007)

Alkuperäinen nimi: What I Loved (2003)
Kustantaja: Otava
Sivuja: 469s

Takakansi:
Taidehistorioitsija Leo Hertzberg törmää SoHossa kiinnostavaan maalaukseen. Hän etsii käsiinsä sen tekijän, taiteilija Bill Wechlerin, ja heti ensi tapaamisesta alkaen miehet tuntevat sielunveljeyttä.

Vuosien mittaan miesten perheiden elämät New Yorkissa kietoutuvat tiiviisti yhteen. Bill on naimisissa hermostuneen runoilijan Lucillen kanssa, Leon vaimo Erica opettaa kirjallisuutta. Taustalla häilyy myös kaunis ja eloisa Violet, Billin maalausten malli.

Lapsia syntyy, lomaillaan, väitellään taiteesta ja kirjallisuudesta. Sitten käsittämätön tragedia katkaisee elämän järkyttävällä tavalla.
Mitä mieltä:
Ainakin tämä piti otteessaan. Luulen, että tarvitsen toisen lukukerran tämän kirjan kanssa, päättääkseni pidinkö siitä oikeasti vai en. Tavallaan en tiennyt mitä kirjalta odottaisin, paitsi että kaikki arvostelut joita siitä olen lukenut, ovat olleet ylistäviä. Mietinkin, että onko minulla jonkinlainen tyhjiö tämänkaltaisen kirjallisuuden kohdalla aivoissani, kun en saa näistä sellaista herättävää ja mahtavaa lukukokemusta... 
Tietyllä tavalla tämä kirja yllätti minut.

Ei kommentteja: