sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Audrey Niffenegger: Hänen varjonsa tarina (2010)


Alkuperäinen nimi: Her fearful symmetry (2009)
Kustantaja: Gummerus
Sivuja: 471s

Takakansi:
Amerikkalaiskaksoset Julia ja Valentina Poole ovat toistensa peilikuvia. Tytöt kuulevat ensimmäistä kertaa äitinsä kaksoissisaresta Elspethistä kun heille kerrotaan, että he ovat perineet tämän asunnon Lontoon Highgate Cemeteryn liepeiltä. Erottamattomat kaksoset muuttavat Lontooseen vapaudesta riemuiten ja alkavat rakentaa tädin asunnosta omaa kotiaan. Pian Valentina rakastuu kuolleen tädin miesystävään ja ryhtyy etsimään omaa identiteettiään. Julia närkästyy heikomman sisarensa itsenäistymispyrkimyksistä mutta löytää itselleenkin projektin: naapurin pakko-oireisesta häiriöstä kärsivän miehen pelastamisen. Ennen pitkää Julia ja Valentina saavat huomata, että he eivät olekaan asunnossaan kaksin. Seinien vangiksi jäänyt tädin haamu seuraa heidän jokaista askeltaan. Hänen varjonsa tarina on 2000-luvun kummitustarina kahden kaksosparin elämästä täällä, tuonpuoleisessa ja niiden välillä. Romaani sukeltaa syvälle rakkauden moninaisiin muotoihin, pakkomielteisiin ja salaisuuksiin jotka olisi paras haudata.

Mitä mieltä:
Vihdoinkin odotus päättyi ja Niffeneggeriltä ilmaantui uusi kirja. Tätä olen odotellut siitä lähtien, kun luin viimeisen sivun ja sanan "Aikamatkustajan vaimo" kirjasta. Ennakko odotukset oli kovat ja sanonpahan vain, että ne täyttyivät!

Kirja oli aiheiltaan mielenkiintoinen, ihastuin kirjan henkilöihin, inhosin, vihasin ja rakastin heitä. Luin kirjaa ahmien ja koko ajan surin sitä, että kohta se loppuu. Noin teen aina parhaiden kirjojen kanssa. 

Loistava. Ei miulla muuta :)

Jotenkin hankala sijoittaa tätä mihinkään kategoriaan, joten pistän nyt tuonne fantasian alle. 

Ei kommentteja: