torstai 20. marraskuuta 2008

Stephenie Meyer: Epäilys (2008)

Alkuperäinen nimi: Eclipse (2007)
Kustantaja: WSOY
Sivuja: 527s

Takakansi:
Bella Swan on jälleen vaarassa, kun joukkomurhien aalto vavisuttelee Seattlea ja julma vampyyri janoaa kostoa. Kaiken huipuksi hänen on valittava Edwardin rakkauden ja Jacobin ystävyyden välillä, sillä ihmissudet ja vampyyrit eivät tule toimeen keskenään. Ylioppilasjuhlien lähestyessä Bellan on myös tehtävä lopullinen päätös: Elämä vai kuolema? Muutos vampyyriksi vai ihmisenä säilyminen? Epäilyksessä henkilöhahmot ja heidän suhteensa kehittyvät ja saavat uusia ulottuvuuksia. Saamme tietää paljon erityisesti Jacobin tunteista ja ajatuksista, joita lahjakas Edward lukee. Bella on hyvin kiintynyt Jacobiin ja viihtyy tämän seurassa kenties liiankin hyvin. Onko hänkään enää varma tunteistaan? Onhan ihmissusi-Jacobissa sentään jotain inhimillisempää kuin Edwardissa...

Epäilys on kolmas osa kuolematonta rakkaustragediaa. Houkutuksen (2005) ja Uudenkuun (2007) hurmaamat lukijat ahmivat vampyyrisaagan jatko-osan yhdessä yössä, eikä uskomaton kirja petä heidän odotuksiaan. Stephenie Meyer loistaa kirjoittajanlahjoillaan: hän saa lukijansa nauramaan, vapisemaan, itkemään ja tuntemaan samoin kuin kirjojensa hahmot. Hän kertoo saaneensa idean sarjaan unestaan, jossa hän näki hyvin epätavallisen parin, vampyyrin ja ihmisen, keskustelevan suhteestaan kauniilla aukiolla. Herättyään aamulla hän kirjoitti unensa muistiin, ja niin tehdessään hän tajusi jo alkaneensa kirjoittaa kirjaa. 33-vuotias Meyer asuu perheineen Arizonassa ja on maailmankatsomukseltaan mormoni.

Mitä mieltä:
Ärsytti jotenkin ihan hitosti koko kirjan ajan. Monetkin asiat. Otti pannuun lähinnä keskeisimmät henkilöhahmot ja samaten kuvaukset Bellan rakkaudesta Edwardia kohtaan... liian imelää ja liian suurta. ARGH! Ja toisen kerran ARGH! Juu, luen sen seuraavankin osan kunhan suomeksi tulee ;)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse luin juuri eilen loppuun sarjan ensimmäisen osan Houkutuksen. Välillä minuakin alkoi ällöttää Bellan rakkaus Edwardia kohtaan :)

Jonna kirjoitti...

Ja ällötys vaan pahenee uudemmissa osissa, mutta pakko noita on silti lukea ;)