sunnuntai 10. elokuuta 2008

Jennifer Weiner: Rikoksia ja hiekkakakkuja (2008)

Alkuperäinen nimi: Goodnight nobody
Kustantaja:
WSOY
Sivuja:
409s
Takakansi:Kate Klein, kolmen lapsen kotiäiti, ikävystyy Upchurchin nukkumalähiössä, jossa kaikki on aina tiptop ja kuolettavan tylsää. Leikkipuistossa superäidit karsastavat häntä, ja hänen miehensä käy kotona vain kääntymässä. Paikalliset ajelevat pienen kasvihuoneen kokoisilla maastureilla, mutta nekään eivät suojaa heitä murhalta, joka tahrii kiusallisesti pastellinsävyisen idyllin.

Puukotetuksi tulee kaupungin perfektionistisin äiti KittyCavanaugh. Katen mielestä tapahtuma on kiinnostavinta mitä kaupungissa on sattunut sitten naapurin likakaivon hajoamisen, ja hän ryhtyy tutkimaan juttua. Avukseen hän saa boheemin ystävänsä, mattoimperiumin perijän Janie Segalin sekä entisen ihastuksensa Evan McKennan. Kittyn elämää tonkiessaan Kate joutuu yhä syvemmälle onnellisuusmuurin taakse piilotettuun ei-niin-kauniiseen maailmaan.

Connecticutissa syntynyt Jennifer Weiner kirjoittaa virkistävän pisteliäästi keskiluokkaisesta amerikkalaisesta elämänmuodosta. Nokkela ja hauska romaani on täydellistä luettavaa täydellisille naisille ja heistä pitäville.

Ei kommentteja: