lauantai 24. syyskuuta 2011

Tove Jansson: Muumipeikko ja pyrstötähti

Alkuperäinen nimi:  Kometjakten
Kustantaja: WSOY
Sivuja: 144s.

Takakansi:

Muumilaaksossa tapahtuu epätavallisia luonnonilmiöitä. Kun pessimistinen Piisamirotta tulkitsee ne aurinkokunnan tuhon merkeiksi, Muumipeikko ja Nipsu lähtevät etsimään kaukaista tähtitornia ottaakseen asiasta selvää. Retkensä alussa he tutustuvat Nuuskamuikkuseen. Yhdessä kolmikko etenee huimasta seikkailusta toiseen, ja samalla heidän joukkonsa kasvaa. Lopulta on vain muutama päivä aikaa ehtiä takaisin kotiin varoittamaan vaarallisesta, kuumana hehkuvasta pyrstötähdestä, joka lähestyy maata.

Mitä mieltä:

Olen muumeja katsellut tv:stä muksuna sekä omien muksujeni kanssa. Muumipeikko ja pyrstötähti oli joitakin vuosi sitten meidän lasten katsotuin elokuva joten sen olen nähnyt monta kertaa. Olikin ihan mielenkiintoista lukea nyt vihdoinkin ihka ensimmäinen Muumi kirjani :) Tämä taitaa olla Muumi sarjan toinen osa, jos en ihan väärin ole ymmärtänyt. Pidin kirjasta. Tämä oli oikein nopealukuinen, mutta sisälsi kuitenkin lauseita, joita jäin välillä miettimään ja jotka luin useampaan kertaan. Tässä lempilainaus kirjasta:

"Teissä ja joissa on jotakin hyvin ihmeellistä, Nipsu mietti. Kun katselee niiden kulkua, tulee sydän rauhattomaksi ja kaihoisaksi. Tuntee valtavaa halua olla jossakin muualla, lähteä mukaan katsomaan mihin ne loppuvat..."
 PS. Tämä kirja kuuluu tuonne 10 klassikkoa haasteeseeni. Pahoin kyllä pelkään, että molemmat haasteet, joihin olen osallistunut, tulevat epäonnistumaan aikarajan puitteissa... mutta jatkan niitä sitten omaan tahtiin joka tapauksessa :)

4 kommenttia:

sonja/lukuhetket kirjoitti...

Minäkin vasta aikuisiällä tutustun Muumien kirjalliseen maailmaan. Muumipappa ja meri oli ihastuttava, ja itse asiassa seuraavana palkkapäivänä aion ilahduttaa itseäni Muumi-kirjalla. Ensimmäiseksi aion hankkia Muumilaakson marraskuu -kirjan, joka on varmasti ihana ihana syksyisen mielentilan kuvaaja.

Jonna Herranen kirjoitti...

Minulla on noita Muumi kirjoja jokunen varastossa, Muumilaakson marraskuu kirjan lukemista olen minäkin ajatellut näin syksyllä :) Saa nähdä tuleeko luettua tänä syksynä vai jääkö odottamaan jotakin tulevaa syksyä.

Niina T. kirjoitti...

Blogissani on sinulle tunnustus!

Teuvo Vehkalahti kirjoitti...

Teuvon kuvat kävi täällä ja toivottaa oikein hyvää juhannusta täältä Noormarkusta www.ttvehkalahti.blogspot.com