keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Stephenie Meyer: Vieras (2009)


Alkuperäinen nimi: The Host (2008)
Kustantaja: WSOY
Sivuja: 702s

Takakansi:
Sieluiksi kutsutut näkymättömät viholliset ovat valloittaneet maapallon. Pienet tunkeilijat ovat asettuneet asumaan ihmisten pään sisään vieden ruumiilta heidän omat sielunsa. Suurin osa ihmiskuntaa on jo tuhoutunut, kun yksi viimeisimmistä jäljellä olevista ihmisistä, Melanie Stryder, napataan.

Sielua, jolle annetaan Melanien vartalo, on varoitettu ihmisenä elämisen haasteista, tunnekuohuista ja muistoista. Uudessa kehossaan hän joutuu kuitenkin kohtaamaan odottamattomia vaikeuksia: hänen vartalonsa entinen omistaja kieltäytyy luovuttamasta mieltään tunkeilijalle ja haihtumasta pois.

Tunkeilijasielu yrittää selailla Melanien ajatuksia toivoen pääsevänsä maapallolla vielä sinnittelevän ihmisten vastarintaliikkeen jäljille. Melanie kuitenkin täyttää päänsä kuvilla miehestä, jota hän rakastaa ja joka yhä elää jossakin piileskellen. Sielu ei enää voi erottaa itseään ruumiinsa haluista, joten hänkin alkaa kaivata miestä, joka sielujen pitäisi oikeastaan tuhota. Melaniesta ja sielusta tulee tahtomattaan liittolaiset, kun he lähtevät vaaroja uhmaten etsimään miestä, jota he kumpikin rakastavat.

Vieras on mieliinjäävä ja ajatuksia herättävä psykologinen scifi-trilleri rakkauden voimasta ja ihmisenä olemisen ytimestä. Se on nuorten palvoman Houkutus-sarjan luojan ensimmäinen aikuistenromaani.

Mitä mieltä:
Tykkäsin todella paljon! Lukeminen sujui aikalailla ahmimalla eli hyvinkin sujuvasti.

2 kommenttia:

Nafisan kirjoitti...

Oi, tämä oli ihana, jopa parempi kuin tekijän Houkutus, tässä kun on ihan uusia ideoita. Ja kun sain vasta äskettäin tietää että kyseessä on trilogia... Oi joi joi!

Goldielai kirjoitti...

Ihan totta, trilogia?! Kuulostaa hyvältä :D