keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Sophie Kinsella: Kevytkenkäinen kummitus (2010)


Alkuperäinen nimi: Twenties girl (2009)
Kustantaja: WSOY
Sivuja: 437s

Takakansi:
Lara Lingtonilla on aina ollut vilkas mielikuvitus, mutta nyt se vetää hurjia ylikierroksia. Yhtäkkiä hän saa seurakseen isotäti-Sadien riehakkaan haamun, jonka mielestä sukulaistyttö viettää todella tylsää elämää. Juhlia, miehiä, samppanjaa! vaatii kummitus charleston-ajalta ja pyytää Laraa täyttämään viimeisen toiveensa. Kaulakoru, jota ilman Sadie ei voi asettua haudan lepoon, on kadonnut ja Laran pitäisi etsiä se.
Laralla vain on ihan tarpeeksi muuta puuhaa. Tyttöparan paras ystävä on häipynyt Goalle ja jättänyt hänet yksin hoitamaan heidän huteraa yritystään. Ja kaiken lisäksi poikaystävä on juuri lähtenyt lätkimään! Sadien puskemana Lara kuitenkin ryhtyy salapoliisiksi ja kaulakorua jäljittäessään hän paitsi kohtaa uuden ihanan miehen myös joutuu punastuttavan noloihin tilanteisiin.
Kevytkenkäinen kummitus on Sophie Kinsellan tuorein valloittava romaani. Huumorilla ja romantiikalla pippuroitu tarina tämän päivän ja 1920-luvun parikymppisistä ylittää sydämeen käyvästi kaikki sukupolvirajat.

Mitä mieltä:
Loistava! Hauska! Koskettava!
Lainasin tämän kirjan ihan vaan hauskan nimensä perusteella. Olen aiemmin lukenut Kinsellalta Himoshoppaaja sarjan ensimmäisen osan, joka ei saanut minua kovinkaan suuresti lämpenemään (ehkä nyt annan sarjalle vielä uuden tilaisuuden), joten kovin suuria odotuksia en tälle kirjalle asettanut. Tämä tuli siis nurkan takaa ja yllätti totaalisesti.
Nauratti ja vähän itkettikin.

Ei kommentteja: