torstai 25. maaliskuuta 2010

Karin Slaughter: Triptykki (2009)


Alkuperäinen nimi: Triptych
Kustantaja: Tammi
Sivuja: 525s

Takakansi:
Rakkaudenosoitus Atlantalle, joka on värikäs, kulturelli ja suvaitsevainen kaupunki. Valitettavasti se on myös USA:n kolmanneksi väkivaltaisin paikka. Atlantalainen etsivä Michael Ormewood saa tutkittavakseen murhatun ja raiskatun prostituoidun tapauksen. Poikkeuksellisen jutusta tekee se, että naiselta puuttuu kieli. Samanlaisia murhia on tapahtunut alueella enemmänkin, joten Michael saa avukseen osavaltion poliisista etsivä Will Trentin. Trent on varsin outo tapaus, puhumaton ja kauttaaltaan arpien peitossa. Mutta rikosten suhteen hänellä on ihmeellinen vainu. 36-vuotias John Shelley on juuri vapautunut vankilasta istuttuaan siellä 20 vuotta tuomittuna koulutoverinsa Mary Alicen raiskauksesta ja murhasta. John yrittää viettää tavallista aikuisen elämää ensi kertaa elämässään täysin muuttuneessa maailmassa. Tätä vaikeuttaa se, että joku on varastanut hänen identiteettinsä. Selvittäessään asiaa hän joutuu nuoria tyttöjä sieppaavan ja kiduttavan rikollisen jäljille. Mutta kuka kuuntelisi murhamiestä?

Mitä mieltä:
Uusin Karin Slaughter on aina ihan pakko varata kirjastosta ja lukea. Aina. Ja pakko sanoa, että kannattaa joka ikinen kerta! Olen ihan koukussa Slaughterin kirjoihin, ollut siitä ensimmäisestä sivusta lähtien jonka luin joskus muutamia vuosia sitten. En pysty muistamaan, mitä kautta tähän loistavaan kirjailijaan tutustuin, mutta ei kai tuo nyt niin oleellista.

Tässä kirjassa päästiin nyt sitten tutustumaan ihan uusiin henkilöihin, kun tähän asti oltiin luettu Grant County:n väestä (joita muuten ikävöin aika paljon!). Will Trent on hyvin mielenkiintoinen henkilöhahmo ja hei, hänestä tulee jostain syystä mieleen hivenen Mentalistin Patric Jane. Minun mielikuvituksessani Will:illä on Jane:n kasvot, ei mahda mitään :)

Kirjan juoni eteni mukavan vauhdikkaasti ja henkilöhahmojen välille löytyi yllättäviä yhteyksiä, jotka paljastuvat pikku hiljaa.

Ei kommentteja: