torstai 11. maaliskuuta 2010

Stephen King: Painajainen (1990)


Alkuperäinen nimi: Salem's Lot (1975)
Kustantaja: Tammi
Sivuja: 475s

Takakansi:
Idyllisen pikkukaupungin uumenista kumpuaa ikiaikainen pahuus – odottamatta kuin laava kauan uinuneesta tulivuoresta. Säälimättömänä se levittää tuhoaan ihmisestä toiseen – ja kaikkein suurimmassa vaarassa ovat ne joita rakastetaan eniten.

Mitä mieltä:
Stephen King on yksi minun "all time favuorite" kirjailijani, vaikkakin nyt on niin, etten hänen kirjojaan ole lukenut yli kymmeneen vuoteen... Syynä tähän on yksinkertaisesti liian vilkas mielikuvitukseni, jonka johdosta jouduin jättämään tämän herran kirjat rauhaan luettuani niitä vaikka ja kuinka.

Tässä joku aika sitten koitin lukea King:in uudempaa tuotantoa, kirjaa nimeltä "Kuulolla", mutta se ei oikein sytyttänyt ja jäi kesken. Kovasti tuo kummastutti. Muistin kuitenkin King:in kirjat vastustamattomina ja mukaansa tempaavina, niitä oli aina vaikea laskea käsistä.
Muutaman kirjeystäväni suosituksesta lainasin sitten kirjastosta tämän Salem's Lot kirjan ja voi pojat, että osasi olla loistavaa ja taattua King:iä! No hyvä on, tykkään enempi vampyyri tarinoista, joissa edes osa vampyyreista on vähintäänkin kohtalaisen kilttejä jne, mutta vaikka tämä nyt oli sitä perinteisempää tyyliä mitä vampyri tarinoihin tulee, niin oli silti loistavaa luettavaa. Se on varmaankin se kerrontatapa, joka King:illä on ollut ainakin noita varhaisimpia kirjoja kirjoittaessaan. Luulen, että jotakin on vuosien varrella kadonnut ja siksi uudemmat kirjansa eivät ainakaan minuun enää vetoa.

Eli jos tykkää King:in vanhemmasta tuotannosta ja tämä on vielä lukematta, niin kannattaa korjata tilanne mahdollisimman pian ;)

Ei kommentteja: