keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Angie Sage: Septimus Heap 4; Kivi


Alkuperäinen nimi: Queste (2008)
Kustantaja: WSOY
Sivuja: 390s

Takakansi:Septimus saa vihiä aikamatkalla kadonneen Nickon olinpaikasta, ja Pimeän Magian pauloihin antautunut Merrin tekee kaikkensa tuhotakseen vihollisensa.

»JOKA KIVEN OTTAA OMAKSEEN, HÄN HEITTÄÄ HYVÄSTIT TAHDOLLEEN.»


On kulunut jo puoli vuotta siitä, kun prinsessa Jenna ja velhopoika Septimus palasivat aikamatkaltaan menneisyydestä – tosin ilman Nickoa. Koska parasvelho Marcia Overstrand ei tunnu tekevän asialle yhtikäs mitään, Septimus ja Jenna yrittävät rauhanomaisin keinoin puristaa hajamieliseltä alkemistilta Marcellus Pyeltä tietoja, jotka auttaisivat löytämään kadonneen veljen.

Pimeän magian saloihin vihkiytynyt Merrin Meredith pyrkii väärän henkilöllisyyden turvin soluttautumaan Manuskriptorioon tuhotakseen arkkivihollisensa Septimuksen. Häijyksi heittäytynyt ylikirjurin haamu Tertius Fume auttaa toki mielellään, mutta kiristää samalla Merrinin sopimukseen, josta on mahdoton kieltäytyä.

Lopulta Jenna ja Septimus saavat vihiä kaukaisesta Foryxien talosta, jossa kaikki aikakaudet mystisesti kohtaavat. Septimus vain tajuaa liian myöhään lähteneensä vaellukselle, jolta KUKAAN ei ole toistaiseksi palannut elävänä…

Ei kommentteja: