lauantai 17. toukokuuta 2008

Lian Hearn: Otorin Klaanin tarina I: Satakielilattia (2003)


Alkuperäinen nimi: Across the Nightingale Floor (2002)
 Kustantaja: Otava
Sivuja: 320s
Takakansi:Elegantti fantasiaseikkailu, klassinen pojan kasvukertomus, humalluttava rakkaustarina. Miljöönä klaanien, rituaalien ja itämaisen estetiikan muinainen Japani.
Verenhimoinen Tohain klaani pitää Kolmea valtakuntaa kauhun vallassa.
Kun orpopoika Takeo palaa retkiltään syrjäiseen kotikyläänsä, ovat pahan joukot ehtineet jo sinnekin: kylästä on jäljellä vain savuavat rauniot.
Kuin sattuman oikusta paikalle osuu Otorin klaanin ylimys, joka ottaa pojan suojiinsa ja alkaa opettaa hänelle taistelutekniikoita ja maalaustaidetta.
Takeo hämmästyy löytäessään itsestään odottamattomia voimia ja ymmärtää vihdoin olevansa ainoa, joka voi pelastaa valtakunnan.
Mutta sen tehdäkseen hänen on unohdettava rakkautensa nuoreen Kaedeen – ja ylitettävä sotalordia suojaava satakielilattia, jota pitkin ei kissakaan voi äänettä kulkea.

Englantilaissyntyinen Lian Hearn on opiskellut japanin kieltä Oxfordissa ja viettänyt runsaasti aikaa Japanissa. Nykyään hän asuu Australiassa.
Otorin klaanin tarinoiden fantasiamaailmaa varten hän on perehtynyt rakkaudella 1300-luvun samuraiden Japaniin, ajan tapoihin, rituaaleihin, taiteeseen, luontoon ja puutarhanhoitoon.
Tuloksena on mahtavan eeppinen seikkailu- ja rakkaustarina, joka ottaa lukijansa ikään ja sukupuoleen katsomatta. Kolmiosainen sarja on myyty yli kahteenkymmeneen maahan. Sarjan elokuvaoikeudet on ostanut Universal Pictures.

"Otorin klaanin tarinoissa on kaikki ainekset seuraavaksi suureksi fantasiailmiöksi – niin kirjana kuin elokuvana." – Book Magazine

"Myyttinen, keskiaikainen Japani ei ole koskaan näyttäytynyt yhtä houkuttelevana." – Kirkus Reviews

Ei kommentteja: