tiistai 12. helmikuuta 2008

Stephenie Meyer: Uusikuu (2007)


Alkuperäinen nimi: New Moon (2006)
Kustantaja: WSOY
Sivuja: 455s
Takakansi:"Tuntui kuin olisin nähnyt hirveää painajaista, sellaista jossa täytyy juosta juoksemasta päästyään, keuhkot pakahtumaisillaan, eikä silti pääse eteenpäin niin lujaa kuin tahtoisi... Tämä ei kuitenkaan ollut unta, ja toisin kuin painajaisissani, en juossut oman henkeni edestä; juoksin pelastaakseni jotakin mittaamattomasti arvokkaampaa. Oma henkeni merkitsi minulle enää hyvin vähän."

Bella Swanin mielestä on jotain tärkeämpää kuin itse elämä: Edward Cullen. Vampyyrin rakastaminen on kuitenkin vaarallisempaa kuin hän olisi koskaan voinut kuvitella. Heidän suhdettaan uhkaavat ennakkoluulot sekä läheiset ja rakkaat, ja ongelmat ovat vasta alkamassa.

18-vuotispäivän kynnyksellä Bella on surullinen, sillä hän ei haluaisi vanheta – Edward kun on ikuisesti 17-vuotias. Vastentahtoisesti vietetyillä syntymäpäivillä hän saa lahjapaperista haavan ja vuotaa verta verenhimoisten vampyyrien edessä...

Uusikuu on jatkoa vuosisadan rakkaustarinalle, joka syttyy kirjassa Houkutus (2005).
Oma mielipide:
Tämän kirjan kanssa oli hitusen ongelmia. Alku oli lupaava, mutta sitten alkoi tympiä ihan kunnolla. Ensimmäinen kolmannes oli aikamoista takkuamista. Kirja oli telakalla muutaman viikon ainakin. Eräpäivän lähestyessä annoin sille vielä mahdollisuuden ja voilá, luin kirjan loppuun muutamassa illassa. Jos tuota alkua ja muutamaa muuta ärsytyskohtaa ei huomioida, tykkäsin kirjasta ja aion lukea sen kolmannenkin osan heti kun Suomeksi ilmestyy :)

Ei kommentteja: