torstai 27. joulukuuta 2007

Paulo Coelho: Paholainen ja neiti Prym (2002)


Alkuperäinen nimi: O demônio e a Srta. Prym (2000)
Kustantaja: Bazar kustannus
Sivuja: 180s

Takakansi: 
Ahneuden, pelkuruuden ja pelon riivaama yhteisö. Mies, jota vainoavat hänen tuskallisen menneisyytensä haamut. Nuori nainen, joka etsii onnea. Yhden viikon aikana he kaikki joutuvat pohtimaan elämää, kuolemaa ja valtaa, ja kaikkien täytyy valita oma tiensä. Valitsevatko he hyvän vai pahan?

Kaukainen Viscosin kylä on tämän erikoislaatuisen taistelun tapahtumapaikka. Kylään saapuu muukalainen mukanaan reppu, jossa on muistikirja ja yksitoista kultaharkkoa. Hän etsii vastausta häntä piinaavaan kysymykseen: ovatko ihmiset pohjimmiltaan hyviä vai pahoja? Ottaessaan vastaan salaperäisen ulkomaalaisen koko kylä joutuu mukaan miehen monimutkaiseen juoneen, joka jättää jälkensä kyläläisten elämään ikiajoiksi.

Tässä uudessa romaanissaan Paulo Coelho kuvaa dramaattisesti ihmisten sielussa tapahtuvaa taistelua valon ja pimeyden välillä ja sen merkitystä jokapäiväisissä ponnisteluissa: kuinka uskallamme seurata unelmia ja kuinka hallitsemme pelkoa, joka estää meitä elämästä aidosti. Paholainen ja neiti Prym on tunteiden täyttämä kertomus, jossa ihmisen rehellisyys joutuu hirvittävään testiin.

Lehtileikkeitä

"Elämä asettaa eteemme haasteen koetellakseen rohkeuttamme ja muutoksenhaluamme, kun osaamme vähiten odottaa. Coelholla saattaa olla profeetan lahjat ja kauaskantoinen katse, mutta Paholainen ja neiti Prym osuu suoraan maailmassamme vallitsevan kriisin ytimeen." Süddeutche Zeitung, Saksa


"Kirjasta odotetaan yhtä suurta menestystä kuin Alkemistista." L'Espersso, Italia

"Paulo Coelho paljastaa ihmisen heikkouden ja motiivit, jotka saattavat johtaa tappamiseen. Paulon ihailijat löytävät kirjasta kaikki ainekset, jotka tekivät Alkemistista menestysteoksen." Paris-Match, Ranska

Oma mielipide:
Mielenkiintoinen kirja. Tämä vaati hivenen keskittymistä, lukiessa ajatus ei saanut harhailla tippaakaan tai joutui palaamaan takaisin päin. Oli jännittävää seurata tarinan kulkua kohti loppuratkaisua.

Ei kommentteja: