perjantai 14. joulukuuta 2007

Lauren Weisberger: Paholainen pukeutuu Pradaan (2005)


Alkuperäinen nimi: The Devil Wears Prada (2003)
Kustantaja: Nemo
Sivuja: 336s

Takakansi:
Vastavalmistunut kirjallisuudenopiskelija haaveilee työpaikasta laatulehden toimittajana, mutta harhautuu muotilehden päätoimittajan assistentiksi, sillä "tätä paikkaa tavoittelevat miljoonat naiset".

Andrea muuttaa pikkukaupungista New Yorkiin ja tuntee itsensä varsinaiseksi tumpuksi. Hän huomaa, ettei pääse kirjoittamaan riviäkään, vaan saa toteuttaa hemmotellun päätoimittajan mielikuvituksellisia oikkuja. Andrean työtoverit ovat kaikki hoikkia ja kauniita ja kulkevat tähtitieteellisen kalliissa vaatteissa. Mutta pian hän huomaa itsekin sovittavansa Manolo Blahnikin kenkiä.

Paholainen pukeutuu Pradaan on herkullisen hauskaa luettavaa. Kirja on aiheuttanut suuren kohun muotimaailmassa, sillä sen väitetään perustuvan tositapahtumiin. Kirjailija Lauren Weisberger on työskennellyt vuoden Anna Wintourin, Vogue-lehden kuuluisan ja pelottavan päätoimittajan, assistenttina.

Paholainen pukeutuu Pradaan nousi nopeasti New York Timesin best seller –listalle. Kirjan pohjalta kuvatussa Hollywood-elokuvassa paholaismaista päätoimittajaa näyttelee Meryl Streep. Lue lisää elokuvasta http://www.devilwearspradamovie.com/

Weisbergeriltä ilmestyy syksyllä 2006 romaani nimeltä VIP-ihmisiä.

Oma kommentti:
Hauska! Loistava kirja omassa lajissaan, uppoaa hienosti tällaiseen ihmiseen, joka rakastaa hyvää ja sujuvaa chick-lit:iä!

Ei kommentteja: