keskiviikko 18. huhtikuuta 2007

Angie Sage: Magiaa (Septimus Heap 1) (2007)


Alkuperäinen nimi: Magyk (2005)
Kustantaja: WSOY
Sivuja: 389s

Takakansi: 
Mitä maagista tapahtui Septimukselle, seitsemännen pojan seitsemännelle pojalle? Lumoavan fantasiasarjan aloitusosa taikojen ja loitsujen valtakunnasta.

"Älä kerro kenellekään, että hän on löytölapsi.
Hän on syntynyt teille. Ymmärrätkö?"

Perusvelho Silas Heap taivaltaa hyisessä pakkassäässä halki talvisen Metsän kohti Linnan Sokkelikkoa ja löytää maasta kummallisen nyytin. Miksi ihmeessä avuton kapalolapsi on pensaan alla piilossa? Silaksen ja hänen vaimonsa Sarahin perheeseen oli aiemmin samana päivänä syntynyt jo seitsemäs poikalapsi, Septimus, mutta hyväsydäminen Silas päättää majoittaa kotiinsa vielä yhden nälkäisen pikkusuun. Kun hän ehtii kotiovelleen, hän on törmätä kätilöön, joka kiiruhtaa ulos talosta kuollut Septimus-vauva sylissään.

Niinpä tummakutrinen löytölapsi Jenna varttuu Heapien hellässä huomassa vihreäsilmäisten ja pellavapäisten velhoveljiensä rinnalla. Velhojen elämä joutuu ahtaalle, kun magian opetus kouluissa lakkautetaan ja taikuus julistetaan laittomaksi. Kymmenvuotispäivänään Jenna saa tietää olevansa salamurhaajan aikoinaan surmaaman kuningattaren tytär – siis oikea prinsessa.

Kuningattarenvesa on pian suuressa vaarassa, sillä manaaja DomDanielin vakoojat ja vainolaiset ovat jo hänen jäljillään. Apuun rientää kaikin puolin mahtava Marcia Overstrand, parasvelho, jonka ehtymättömän taikavaraston avulla Jenna ja hänen saattueensa livahtavat hetkeksi saalistajiltaan.

Mutta mitä maagista tapahtuikaan Septimukselle, seitsemännen pojan seitsemännelle pojalle, jota ikävöivät vanhemmat eivät saa mielestään?

Magiaa on lumoavan fantasiasarjan aloitusosa, humoristinen ja hyväsydäminen tarina taikojen ja loitsujen valtakunnasta. Romaani osoittautui Britanniassa välittömäksi myyntimenestykseksi ja oli myös useita viikkoja New York Timesin bestseller-listalla.

Tutustu sarjaan ja sen värikkäisiin hahmoihin nettiosoitteessa
www.septimusheap.com.
Sieltä löydät muun muassa tietoa Septimus Heap -sarjan tulevista osista sekä taikamaailman kartaston, Heapin velhoperheen sukupuun, näkymättömyysloitsun, ohjeet suojakilpiäisten valmistamiseksi ja paljon muuta kiehtovan mystistä!

Kirjailija Angie Sage syntyi ja varttui Lontoon seudulla ja opiskeli Leicesterissä graafista suunnittelua sekä kuvitusta. Angie Sage asuu nykyään (kolmen ujohkon aaveen kanssa) Cornwallissa Englannissa. Magiaa on hänen ensimmäinen romaaninsa, mutta hän on julkaissut myös toistakymmentä lasten kuvakirjaa.

"Magiaa on täynnä ihmeitä, loitsuja ja yllätyksiä. Kauniisti kirjoitettu kirja on osoitus loistavasta mielikuvituksesta ja vie lukijansa maailmaan, josta ei enää tahtoisi poistua."
Clive Barker


Oma mielipide: 

 Ihana! Toisaalta melko ennalta-arvattava, mutta niinhän valtaosa fantasiasta kai on? Henkilöhahmot oli ihania ja muutenkin kerronta todella sujuvaa. Innolla odotan jatko-osien suomennosta (näitä on jo kaksi lisää).

Ei kommentteja: